Lue lisää meistä

torstai 16. helmikuuta 2012

Joskus tulee aika, jolloin täytyy osata päästää irti

Rampe on jälleen kerran epäpuhdas, vuoden sisällä neljättä kertaa. Vaikka Rampesta piti tulla käyttöhevonen vielä vuosiksi tällä kengityksellä, ei siitä tule. Vuosi on minusta kohtuullinen aika seurata, tapahtuuko muutosta. Muutos tapahtui hevosen kavioissa ja liikkeessä, mutta epäpuhtausjaksoja se ei vähentänyt. 

Vaikka päätös oli raskas, on tämä Rampen kannalta paras ja reiluin vaihtoehto. Se ei kärsi lopettamisesta, se ei ajattele samalla tapaa. Sen sijaan se kärsii siitä, että se on kipeä. Se, että tiedän tekeväni hevosen parhaan mukaan, auttoi minua päätöksessäni. 

Soitin tänään klinikalle. Soitan vielä huomenna uudelleen, sopiakseni lopetuspäivän. Todennäköisesti se tulee olemaan ensi viikon perjantai. Siihen saakka haluan olla Rampen kanssa mahdollisimman paljon. Sitten, kun Rampea ei enää ole, jäävät jäljelle enää muistot. Mutta en halua miettiä sitä ihan vielä, vaan ottaa päivän kerrallaan. 

25 kommenttia:

  1. Ei ole todellista! :'( Oon vuosikaudet seurannu sua ja Rampea, teidän hienoa yhteistyötä ja sen kehittymistä ja ihaillut teitä ratsukkona! Olette hienosti edustaneet lämminverisiä ravureita ratsuina, kuin esimerkkinä siitä miten hieno ratsu voi olla lämminverinen! Ja Rampe ON hieno hevonen!! Voiko kaikki loppua näin pian.. :( Mutta parempi näin, kuin antaa hevosen kärsiä.. Otan osaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, paljon olemme Rampen kanssa yhdessä kokeneet ja kehittyneet tämän 4 vuoden aikana, enkä itsekään haluaisi siitä vielä luopua. Asiat eivät vain mene aina niin, kuin itse haluaisi ja hevosenomistajuuteen valitettavasti kuuluu tämäkin puoli. Kiitos.

      Poista
  2. Rohkea ratkaisu. Vaatii paljon siirtää omat toiveet ja tuntemukset taka-alalle ja tehdä päätös vain hevosen parasta ajatellen. Voimia.

    VastaaPoista
  3. Voi ei, kovasti voimia sinne :(

    VastaaPoista
  4. Voi apua, voisin melkein sanoa että järkytyin. Muistan katselleeni niin monia videoita susta ja Rampesta ja miettineeni että te ootte kyllä ihan mahtava pari, kehittynyt huimasti ja pääsette vielä pitkällekkin samaa rataa jatkamalla. Pakko sanoa että yllätyin tästä, mutta totta se on, että Rampen on parempi olla ilman kipuja. Voimia tosi paljon!! :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin luulen, että meillä olisi vielä ollut yhteistä tulevaisuutta pidemmälle. Tarkoitus olikin hevonen loppuun asti pitää, eikä sitä osannut aavistaa, että loppu tulisi jo nyt. Kiitos.

      Poista
  5. Mun piti pistää oma heppani ikiuneen joulukuussa. Oli sairastellu (jalat) aika paljon. Siinä vaiheessa päätin, etten kisaa sillä enää ja myyn sen jollekin tädille. No se sai ähkyn sitten -> klinikalle. En antanu lupaa leikata, koska siinä olisi taas tullut niin monta kuukautta saikkua. Se olis suorastaan ollu hevosen rääkkäystä. Hevonen on luotu liikkumaan, ja mun mielestä, jos sitä se ei pysty tekemään, ei meillä ole oikeutta jatkaa sen kärsimyksiä. Rohkea päätös sulta ja aivan varmasti oikea Rampea kohtaan :) Voimia sulle!!

    VastaaPoista
  6. Todellakin rohkea päätös. Paljon voimia ja jaksamisia sinulle!

    VastaaPoista
  7. Joskus hevosenomistajan täytyy tehdä niitä itselle kipeimpiä päätöksiä. Onneksi meille jäävät kaikki kauniit muistot, kuvat ja videot, joita voimme myöhemmin katsoa ja muistaa rakkaitamme. He elävät kuitenkin aina sydämissämme kaikesta huolimatta. Vaikka silmä ei enää näkisikään, elävät he meidän ajatuksissamme ja muistoissamme.

    Mutta tällaisen päätöksen tekeminen osoittaa ennen kaikkea rohkeutta, sitä että välität todella. Paljon voimia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tosiaan muistoja ei kukaan voi viedä pois. Kiitos.

      Poista
  8. Järkyttävä uutinen! Mutta Rampellehan se on parasta, sen ei enää tarvi sitten kärsiä. Todella rohkea, mutta hyvä päätös. Ja yhdyn Tarz:iin. Päätöksen tekemnien osoittaa juuri rohkeutta ja sitä että välität oikeasti.

    Voimia sinulle! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, itsekin ajattelin päätöksessäni ennen kaikkea Rampen parasta, muuten tuskin olisin saanut päätöstä tehtyä. Kiitos.

      Poista
  9. Rohkeesti tehty ratkaisu, eikä kyllä mikään helpoin! Varmasti parempi näin hevosellekin. jaksamisia sinne!

    VastaaPoista
  10. Voi Eerika, koita jaksaa ♥ :(
    Hevosen lopetus on tosi iso asia, mutta Rampelle se on parempi. Tän saman päätöksen sain tehdä Mörkön kanssa joulukuussa. :s
    tooooosi iso hali ja paljon jaksamisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitanhan mä, vaikka tää tunne onkin ihan kamala... Ei sitä ole edes osannut kuvitella, ennen kuin sen joutuu itse nyt kokemaan. Kiitos.

      Poista
  11. Voi ei, voi Rampea! :( Jaksamiset ja tsemppihalit täältäkin, ehdottomasti paras ratkaisu vaikka onkin se kamalin. ♥

    VastaaPoista
  12. Eerika, te ootte iha huippu pari:( ♥ tottahan se on, että näin pitää tehdä mutta varmasti raskasta... haleja ja jaksuja, näin on varmasti parempi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se siitä helppoa tee, että näin on tehtävä. Kiitos.

      Poista
  13. Voimia sulle, Eerika. Muista, että suurinta rakkautta on osata päästää irti oikean hetken tullen ♥

    VastaaPoista
  14. Voimia sulle paljon. Olen seurannut teidän blogia aika kauan, olette olleet hieno pari.

    VastaaPoista